sobota 21. ledna 2017

Monte17

Tak jsme se konečně dočkali startu tolik vyhipované sezóny 2017 i s novými "ožábrovanými" vozy WRC. Jenže ouha, hned na první rychlostní zkoušce nehoda se smrtelným zraněním. Navíc v live streamu.

Je to tragédie, ale spíše soukromá - prostě pán se asi obával o svoje GoPro natolik, že zapomněl na vlastní bezpečnost. Možná budu za cynika, ale tohle se prostě stává a není to o nic větší neštěstí, než kterákoli jiná dopravní nehoda s podobnými následky. Ostatně, je známo, že Monte bývá pravidelně přelidněné a s podobnými potížemi se potýká vlastně od nepaměti.
Na průběh soutěže to také, kromě zrušené první RZ, nemá žádný vliv - show must go on... Money talking...
Co je ale na celém incidendu pozoruhodné, je rychlost, s jakou na YT zmizelo těch pár videí, vytažených ze streamu a zachycujících celou tu nešťastnou situaci. Pod průhlednou záminkou, že autorská práva, blablabla. Systém, narozdíl od nebohých pořadatelů, byl lépe připraven. Bezpečnost při rally momentálně není ve Francii bulvárním tahákem, tak nač taková varování? Není přece potřebné znepokojovat masy těmihle neplánovanými tragédiemi.
Od toho tu máme jiné, plánované. Že?

Žádné komentáře:

Okomentovat