pondělí 28. září 2015

NGP car manager 1.0


Během několika minulých dnů jsem měl tu čest a mohl jsem být nápomocen s testováním NGP Car Manageru autora Angela Potamitise. Tak bych zde rád prezentoval pár poznámek v češtině, anglicky psané "read me" je pro hráče, alespoň minimálně vládnoucích tímto jazykem, více než výstižné...

Program se neinstaluje, obsah archivu "Car Manager.zip" se pouze rozbalí do kořenového adresáře hry (typicky "Richard Burns Rally") a spustí. Při prvním spuštění manager vytvoří zálohu dosavadního obsahu "Cars" a "Phasics.rbz".

Pak už se spustí samotný program, který automaticky vyhledá ve složce "Cars" všechny vozy, odpovídající použití NGP fyzik. Jejich seznam nalezneme v levém sloupci "Car Selection", dokonce už roztříděné podle skupin. Musím připomenout, že modely aut se do složky "Cars" musí nakopírovat ručně a doporučuji neměnit jejich názvy.
O fyziky se starat nemusíme, manager obsahuje všechny dosud vydané NGP fyziky a po spuštění hry je automaticky zavede do "Physics.rbz".
Pokud se nám nechce volit všech osm aut, je jednoduché do okna "Selected cars" načíst defaultně uložený profil "Sample.lst", jehož obsah je patrný z obrázku a následně změnit jen poslední auto v seznamu (odpovídá Impreze WRC 2000 v menu hry) za námi požadovaný model.
To by pro začátek bylo a nyní už můžeme spustit hru ("Start Game") a testovat a testovat...

4 komentáře:

  1. Hello. My cars dont load to the game, i use the manager to Cz, it shuld work to all rbr if i start från rbrsse.exe?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. If you've sett the correct path to the directory RBR (Tools / Choose RBR location), and then the car comes into the game when pressing the Start Game (bottom right).

      Vymazat
  2. Iam so sorry, i totaly missed "Start game" :/.... So i started from default exe.

    OdpovědětVymazat